Bereikbaarheid per auto en trein


Voor wie met de auto naar Vila-real rijdt , of het nu vanuit België of vanaf de luchthaven van Valencia is, geldt er maar één regel: stel je GPS goed in! Dit doe je door naar het Madrigal-stadion te rijden met als adres Calle Blasco Ibañez, nr.2.
Vila-real ligt een 10-tal kilometer ten zuidwesten van Castellon en 50km ten noorden van Valencia. De stad is goed bereikbaar via autowegen en grote banen. Eenmaal ter plaatse zal je wel moeten zoeken naar een parkeerplaats, wellicht op een behoorlijke afstand van het stadion.


De meest recente info vind je op deze site van de buurtspoorwegen in Spanje. Elke weekdag rijden er 3 treinen per uur van Valencia naar Villarreal, waarvan 1 snellere en dus duurdere CIVIS-trein. De andere verbindingen zijn lokale treinen (Cercanias of Rodalies genaamd) die in elke stad even stoppen. Deze ritten duren 59 minuten. Tijdens het weekend rijden er maar 1 snelle en 1 lokale trein per uur.

Hou er rekening mee dat de laatse trein omstreeks 22u30 naar Valencia vertrekt. Als de match later gedaan is kan je beter voor logies in Vila-real zorgen. Uitzonderlijk worden er bij Europese matchen extra nachttreinen ingelegd.